Travel Service: tíz százalék kínai befektetőé

iho   ·   2015.09.10. 10:00
cim

Kínai befektető szerzett tíz százalékos tulajdonrészt a cseh Travel Service légitársaságban. A CEFC China Energy Co. jelezte, szándéka a részesedését a következő hónapok során 49,92 százalékra emelni.

Az ATW online által ismertetett légitársasági közlemény hangsúlyozza, hogy a Travel Service jelentősen megerősödött a lépés révén. A jelenlegi részvényesek megmaradnak többségi tulajdonosnak, a CEFC pedig erős pénzügyi és stratégiai partnere a légitársaságnak, ami „lehetőséget ad arra, hogy a Travel Service nagyon erős légitársasága legyen Közép- és Kelet-Európának”.

A Travel Service a SmartWings brand alatt menetrend szerinti és charter-járatokat üzemeltet szlovákiai, magyarországi és lengyelországi leányvállalatokkal. A jelenlegi flotta: 32 Boeing 737-800-as, két 700-as és egy 900ER, valamint hat A320-as. A gépparkhoz tartozik az üzleti utazásokra bérelhető három Cessna Citation 680 Sovereigns.

A Travel Service tavaly 5,45 millió utast szállított, és egyébként a legnagyobb részvényese a nemzeti légitársaságnak, a Czech Airlinesnak is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek