Traxxokat vesz a RegioJet

iho/vasút   ·   2017.04.19. 14:10
400px_regiojet_traxx

A napokban bejelentett megállapodás egy további húsz villamos mozdonyra szóló opciót is tartalmaz. Az első öt Traxxot még az éven át is veheti a RegioJet, a fennmaradó három jövőre állhat szolgálatba.

Első körben nyolc Traxxot vesz a RegioJet a Bombardier-től. Ha a piaci helyzet úgy hozza, még húsz mozdonyt hívhatnak le (látványterv: RegioJet)

A gépekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 5600 kilowatt teljesítményre és százhatvan kilométer per órás sebességre lesznek képesek, valamint a mozdonycsalád F160MS2, azaz többáramnemű változatát képviselik majd, vagyis huszonöt kilovolt ötven hertzes és tizenöt kilovolt 16,7 hertzes váltakozó áramról, valamint három kilovoltos egyenáramról is üzemelhetnek. Az egyenként körülbelül egymillió euróba kerülő mozdonyokra feltelepítik a cseh és a szlovák vonatbefolyásolási rendszert, más országok rendszereiről azonban még nincs információ. A vasúttársaság az új mozdonyokat a Prága–Ostrava, Prága–Ostrava–Kassa, Prága–Brno és Prága–Breclav viszonylatokon tervezi bevetni.

A mozdonybeszerzéssel egyidejűleg a RegioJet tizenhat új építésű személykocsit is vásárol az aradi Astra Vagoanétól – adja hírül a Railcolor News.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek