Trolibuszjáratot kap a Vizafogó lakótelep

iho   ·   2013.05.29. 09:42

A BKK által kidolgozott fejlesztési javaslatról szóló társadalmi egyeztetés nyomán a 79-es trolibusz 2013. június 3-ától meghosszabbított útvonalon közlekedik, a jelenlegi Keleti pályaudvar (Garay utca) végállomásától a Kárpát utcáig. A trolibusz a Dózsa György útról a Dráva utcán és a Visegrádi utcán át éri el a Révész utcát, majd a Kárpát utcán tér vissza a Dráva utcára. A korszerű, alacsony padlós trolibuszok az új útszakaszon – felsővezeték hiányában – akkumulátoraik segítségével közlekednek majd.

Révész utca néven új megállóhelyet alakítottak ki a Központi Okmányiroda jobb elérhetősége érdekében a Visegrádi utca és a Révész utca csomópontjában, az új, Kárpát utcai végállomást pedig a Révész utcában a Kárpát utca közelében helyezték el. A meghosszabbított útvonalnak köszönhetően immár a Révész utca környékén élők számára is elérhetővé vált akár az M3-as metró Dózsa György úti, vagy épp az M1-es metró Hősök terei állomása éppúgy, mint az M2-es metró Keleti pályaudvar állomása.

A 79-es trolibusz hétköznapokon továbbra is a megszokott (10 perces) követési rend szerint jár, azonban a továbbiakban hétvégi napokon nem közlekedik. Hétvégén a párhuzamosan közlekedő 20E, 30-as, 30A és 230-as autóbuszokkal, valamint a 75-ös trolibusszal lehet utazni.

Kapcsolódó hírek