Trolifejlesztés Ivano-Frankovszkban

iho   ·   2017.01.04. 11:15
Foto_1a_rovidlid

Az egykori monarchiabeli Stanislauban, Ukrajna nyugati részén, több, mint 200 ezren laknak. Trolibuszok 1983 óta közlekednek itt. Régóta eldöntött tény, hogy a város trolihálózatát tovább kell bővíteni, fiatalítani kell a járműparkot, korszerűsíteni kell az energiaellátást és a troliremízt.

Ennek jegyében nyílt meg az új, nyolcas jelzésű trolibuszvonal 2016. december 30-án, amely a regonális kórházat köti be a hálózatba.

A város polgármestere és a közlekedési vállalat igazgatója szalagot vág át a körzeti kórház előtt (kép forrása: Günter Mackinger)

A vonalat a polgármester, Ruszlán Marcsinkov nyitotta meg, egy egykori salzburgi troli előtti szimbolikus szalagátvágással. A jármű ezután számos vendéggel és érdeklődővel végighaladt az új vonalon.

Október óta közlekedik a nyolc, több, mint húsz éves salzburgi jármű az ukrajnai városban, közöttük a legutolsó öt magaspadlós. Korukkal mégis jelentősen hozzájárulnak az átlagban harmincéves járműpark fiatalodásához.

Az egykori salzburgi 230-as kocsi az első bevetés előtt

Az új trolivonal felett 1100 méter felsővezetéket húztak ki, a beruházás 120 ezer eurós költséggel valósult meg. Az év utolsó hetében írt alá a város egy hitelszerződést az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bankkal, amelynek értelmében nyolcmillió euró értékben szereznének be új szólótrolikat, és korszerűsítenék a remízt.

Háttérben a néhány ukrajnai alacsonypadlós troli egyike

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek