Tudni fogjuk, hol találjuk a templomot – hamarosan változik a KRESZ

iho   ·   2014.01.27. 11:31

Kötelezővé válik az a gyakorlat, ami az autópályákon már rutinnak számít, hogy az autós vészvillogójával jelzi a mögötte haladóknak, ha egy torlódás hirtelen megállásra kényszeríti.

Bár már sok helyen működik, a jövőben hivatalosan is engedélyeznék, hogy a közlekedési lámpák mellett egy kijelzőn visszaszámláló mutassa a váltásig hátra lévő időt. Ez viszont igen drága, és csak lehetőségként szerepel a módosításban.

Nemsokára viszont az út mellett elhelyezkedő vallási intézményeket is tábla jelöli. A templom piktogramra rajzolt kereszt mutatja a jövőben, hogy ott katolikusok találhatók.

Az unióban már bevett szokás azt jelölni, hogy  az adott településen milyen vallási intézmények találhatók, s azok mikor tartanak szertartást.

A KRESZ-nek az e-útdíj bevezetésével egyidejűleg hatályba lépett módosítása megtiltotta a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárművek átmenő forgalmát az alsóbb rendű úthálózaton. A tapasztalatok alapján azonban az előzetesen becsülttől jelentősen elmaradó, kismértékű átterelődés mutatható ki a díjköteles szakaszokról a mellékutakra egyes térségekben. A jogalkotó ezért a helyi kereskedelem és gazdaság élénkítése érdekében a megyén belüli célforgalomban enyhíti a korlátozást. A súlyhatár általánosságban 12 tonnára nő, ezzel gyakorlatilag a kéttengelyes tehergépkocsik teljes köre bekerül a kedvezményezettek közé.

A társadalmi egyeztetés alatt lévő javaslatokat egy-két hónap múlva fogadhatják el.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek