Túl a hárommilliomodik utason a GYSEV

iho/vasút   ·   2012.08.08. 12:53

Az idei évben is emelkedik az utasok száma a GYSEV-nél. Az első félév adatai alapján a tavaly átvett vonalakkal együtt mintegy 64 százalékos az utasszám-emelkedés, de ezeket leszámítva is mintegy nyolc százalékkal választották többen a GYSEV járatait, mint a tavalyi év első hat hónapjában – írja a Kisalföld.hu.

Idén már augusztusban köszönthette a társaság a hárommilliomodik utasát. A vasúttársaság szerint örömteli, hogy az idei évben már augusztus elején elérte az utasok létszáma a hárommilliót. A GYSEV magyar vonalain tavaly összesen 3 millió 400 ezren utaztak, ez a szám idén várhatóan meghaladja az ötmilliót.

Az emelkedéshez nagyban hozzájárult, hogy a GYSEV tavaly 214 kilométer szakaszt vett át, ezeken decembertől kezdte meg a vasúttársaság a személyszállítást. Azonban az utasforgalom az új vonalakat leszámítva is jelentősen emelkedett.

„Bíztunk benne, hogy a tavalyi tendencia idén is folytatódik: 2011-ben magyar szakaszainkon 7,8 százalékkal szállítottunk több utast, mint egy évvel korábban. A 2012-es év első 6 hónapjának adatai pedig azt mutatják, hogy joggal voltunk optimisták: ha csak azokat a vonalakat nézzük, amelyeken tavaly is a GYSEV végezte a személyszállítást, láthatjuk, hogy átlagosan nyolc százalékkal volt több utasunk, mint 2011 első félévében" – tudatta Lendvay Péter, a személyszállítási üzletág vezetője.

A GYSEV ajándékkal is kedveskedett a hárommilliomodik utasnak, aki zöld-sárga virágcsokrot és karórát kapott. Az ajándék része egy két személyre szóló jegy is a „Sisi mozdonnyal Sisi úton” elnevezésű különvonatra, amely szombaton indul Sopronból Gödöllőre.

Kapcsolódó hírek