Túl sok a szurkoló: különbuszok Lembergben

MTI   ·   2012.06.13. 09:11

Különbuszokat indítottak keddtől az ukrán–lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek egyik helyszíne, Lemberg (Lviv) szurkolói zónájától a város valamennyi kerületébe a meccsek közvetítése után, kijevi idő szerint 23:45 és hajnali egy óra között.

Andrij Bilousz, a lembergi polgármesteri hivatal közlekedési főosztályának helyettes vezetője bejelentette, hogy a város vezetői megbeszélést tartottak a közlekedési vállalatok irányítóival, és úgy döntöttek, hogy Lemberg központi részének öt pontjáról induló speciális buszjáratokkal segíti a szurkolók hazajutását a mérkőzések közvetítése után.

Közölte: a különbuszok minden olyan napon közlekednek a város valamennyi kerületébe, amikor mérkőzéseket közvetítenek a szurkolói övezetben. A buszokéhoz hasonló menetrenddel három trolijárat is indul a városközpontból – tette hozzá.

Bilousz elmondta, hogy a polgármesteri hivatal annak nyomán intézkedett, hogy hétfő este, az ukrán–svéd mérkőzés után – számára váratlanul – nem volt elegendő jármű a nézők rendezett elszállítására a lembergi szurkolói övezetből.

Kapcsolódó hírek