Túlfutott a magyar tehergép Bergamóban

MTI/iho   ·   2016.08.05. 11:21
belogo_gep0

A hajnalban kisodródott repülőgépet még nem sikerült levontatni az 591-es autóútról, de a forgalom már – terelésekkel – megindulhatott. A hajnali baleset miatt nemcsak járatokat kellett törölni vagy átirányítani, de a repülőterhez vezető úton sem lehetett közlekedni. A kivizsgálással megbízott ügyész, Letizia Ruggeri elkérte a gép és a személyzet dokumentumait, és a baleset idejére vonatkozó meteorológiai jelentéseket, kiemelték a két fekete dobozt is.

Korábban írtuk:

A HA-FAX lajstromjelű, Boeing 737-476-os típusú gép Párizsból érkezett az olasz város repterére hajnalban. Leszállás után nem tudott megállni időben, keresztülhaladt a bérautók parkolóján néhány gépkocsit is elsodorva, áttörte a kerítést és a repülőtér melletti országút töltésénél állt meg. A kétfős személyzet nem sérült meg, és a korai időpont miatt az 591-es számú országúton sem okozott balesetet a gép. A repülőteret néhány órára lezárták, tizenöt járatot töröltek, más gépeket Milánó Malpensa repterére irányítottak át. A gép elvontatása folyamatban van, az olasz légibiztonsági hatóság vizsgálatot indított a baleset körülményeinek tisztázására.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek