Túlfutott a pályán egy Dash 8-as gép Kigoma repülőterén

iho/repülés   ·   2012.04.10. 16:25

Az Air Tanzania de Havilland Dash 8-300-as repülőgépe Kigoma repülőterén megszakított felszállás közben futott le a pályáról. Az orrfutó összecsuklott, a jobb szárny a hajtóművel együtt levált a törzsről. A légitársaság 5H-MWG lajstromjelű gépe a 34-es pályáról kezdte meg a felszállást, ám közben az egyik hajtómű meghibásodott. A pilóta a felszállás megszakítása mellett döntött. A kifutón 1467 méter állt rendelkezésre, mivel 300 méter hosszan felújítási munkákat végeznek a burkolaton.

A gépen 35 utas és négy fős személyzet utazott. Közülük két utast sokkhatás ért a baleset miatt, őket kórházba szállítottak – számolt be a balesteről az Avherald internetes portál.

Az elsődleges vizsgálatok alapján a gép egy kátyúba is beleszaladt, miután megszakították a felszállást, ebből adódott az orrfutó meghibásodása.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.