Tűz Bohumínban, néhány napig elkerülik a vonatok

iho   ·   2016.02.11. 09:38
00kicsiuj

A bohumíni (régi nevén Oderberg) állomás épületében február 10-éről 11-ére virradó éjjel tört ki a tűz. Az SŽDC nagy erőkkel dolgozik a megégett irányítóközpont helyreállításán, de a Cseh Vasutak sajtóközleménye szerint jó néhány napig a vonatoknak el kell kerülniük a Szlovákia és Lengyelország felé komoly tranzitcsomópontként működő állomást. A Bohumín–Ostrava közötti vonatokat lemondták, a Prága–Bohumín–Zsolna EC vonatok Ostrava hl.n. állomásról Havířovon át kerülnek.  Ugyanígy közlekednek az éjszakai járatok is Szlovákia felé/felől. A lengyel Varsó–Bécs/Budapest EC-k is kerülnek, a Chalupki határátmenetet használják Katowice felé. Az éjszakai járatok közvetlen kocsijainak besorolását Bohumín helyett Český Těšínben végzik.

A mellékelt térkép a vonatok terelőútvonalát mutatja.

A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(forrás: Ceské Dráhy)

A hivatalos jelentés még nem érkezett meg, azonban gyújtogatásra gyanakszanak. Egyszerre három helyen csaptak fel a lángok: a villamos elosztószekrények szobájában, a nagy járműjavító csarnokban és egy kinti elosztószekrényben. az előzetes becslés szerint kétszázmillió koronás kár keletkezett, személyi sérülés nem történt.

(a képek forrása: zelpage.cz)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek