Tűz miatt lezárták a 4-es főutat Szajol közelében

MTI   ·   2012.03.29. 14:37

Jelenleg is dolgoznak a tűzoltók annak az avar- és nádastűznek a felszámolásán, amely miatt egy időre a 4-es számú főút egy szakaszát le kellett zárni a forgalom elől Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szajol határában – közölték a helyszínen a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai csütörtökön.

A délelőtti órákban keletkezett lángokat a tűzoltók már elfojtották, most a tűzfészkek felszámolását végzik. A korábban a közeli Mol Bázistelep szervizútjára terelt forgalom időközben újra megindulhatott a 4-es számú főút érintett, négysávos szakaszán – tájékoztattak a helyszínen a hatóságok szakemberei.

Bakó Tibor, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese a részletekről szólva elmondta: eddig összesen mintegy 25 hektárnyi nád, avar és aljnövényzet lett a lángok martaléka a Mol Bázistelep leágazása és a szajoli vasúti felüljáró közötti területen, a 4-es főút melletti erdőben.

A bejelentést követően kettes, kiemelt riasztási fokozatban 7 járművel közel 30 tűzoltó vonult a helyszínre, ahol 8 vízsugárral, órák óta dolgoznak. Munkájukat erős, időnként viharos szél nehezíti – tette hozzá az őrnagy.

Kapcsolódó hírek