Tűzoltóautó karambolozott Kispesten

MTI   ·   2012.02.27. 15:35

Két ember, köztük egy tűzoltó is súlyosan megsérült, amikor egy tűzoltóautó karambolozott hétfő délután Kispesten.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese azt közölte, hogy a baleset helyszínéről két férfit súlyos sérüléssel szállítottak kórházba, az egyik sérültet a Merényi Kórházba, a másikat a Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központba szállították.

A balesetet okozó furgon teljesen összetört. A háttérben a balesetet szenvedett tűzoltóautó, és az FKVI baleseti helyszínelője<br>(fotó: Mihádák Zoltán MTI)

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a tűzoltóautó a megkülönböztető jelzéseit használva haladt a XIX. kerületben, amikor a Nádasdy és a Hofherr Albert utca kereszteződésében összeütközött egy kisteherautóval. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Tavaly a fővárosi tűzoltók összességében mintegy egymillió kilométert vezettek, amely során balesetben két ember, egy tűzoltó és egy civil sérült meg – tette hozzá a szóvivő.

A kispesti tűzőrség 1-es fecskendője, egy Renault Midlum Saurus megkülönböztető fény- és hangjelzéseit használva tartott egy káreset helyszínére, mikor a baleset történt. Az autó elején lévő „vadrács” jól töltötte be a szerepét, a jármű az első áttekintés alapján menthető, a sérüléseit ki lehet javítani. Sokkal rosszabbul járt viszont a másik autó. Az ütközés erejét ugyan tompította a szerkezet, viszont – kialakításából adódóan – a tűzoltó fecskendőnél jóval kisebb tömegű furgon valósággal lepattant róla. Az az ütközés helyétől huszonöt-harminc méterre, egy üzlet parkolójában állt meg.

Tűzoltók vigyáznak sérült bajtársukra, aki súlyosan megsérült a balesetben<br>(fotó: Mihádák Zoltán MTI)

Kapcsolódó hírek