Új biciklitárolók a GYSEV-nél

iho   ·   2013.08.02. 10:10

A fejlesztések érintik a Sopron-Szombathely, SopronGyőr, Szombathely-Rajka, Szombathely-Kőszeg, valamint a SzombathelyZalaszentiván vasúti szakaszt is.  A vasúttársaság áprilisban kezdte meg a kerékpártárolók építését. A cég szakemberei arra törekedtek, hogy a biciklitárolók helyszíne az állomásépületekhez legközelebb eső terület legyen. A kerékpártárolókat a legtöbb esetben úgy alakították ki, hogy az érintett területre térkőburkolat is került - áll a GYSEV közleményében.

„Vasúttársaságunk kiemelt célja, hogy egyre komolyabb konkurenciát jelentsünk az autós közlekedésnek. A kerékpártárolók fejlesztése is egy lehetőség a célunk megvalósításához, hiszen a kisebb településeken és a városokban is egyre inkább jellemző, hogy az utasok kerékpárral érkeznek a vasútállomásokra, majd vonattal utaznak tovább. Nekik szerettünk volna kényelmes és biztonságos lehetőséget adni a biciklik tárolására” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

Praktikus parkoló, biztonságos U-lakattal is használható<br>(fotó: GYSEV)

A 29 helyszínen kialakított kerékpártárolók összköltsége mintegy 16 millió forint volt, ezt saját forrásokból finanszírozta a vasúttársaság. A cég szakemberei most azt vizsgálják, hogy melyik helyszíneken lehetne a jelenlegi nyitott kerékpártárolókat lefedni.

A biciklitárolóva ellátott Győr-Moson-Sopron megyei állomások: Kópháza, Nagycenk, Sopronkövesd, Lövő, Újkér, Fertőszentmiklós, Petőháza, Vitnyéd, Kapuvár, Rábatamási, Kóny, Enese, Rábapatona, Ikrény, Rajka, Beled, Jánossomorja. A Vas megyei helyszínek: Répcelak, Salköveskút-Vassurány, Acsád, Tormásliget, Vasvár, Sorkifalud, Kámon, Gencsapáti alsó, Gencsapáti felső, Gyöngyösfalu, Lukácsháza, Kőszeg.

Bicikliszállító vagonban is jó a GYSEV, az átalakított Schlierenbe könnyű felszállni, tágas és kényelmes<br>(fotó: Vörös Attila)

Kapcsolódó hírek