Új buszokkal az elővárosi vonalakon

iho   ·   2013.04.29. 17:56
Az ellátás zavartalan biztosítása érdekében az átmeneti időszakban a BKV Zrt. üzemeltetheti tovább a vonalakat - áll az NFM közleményében.

Az uniós és hazai előírások szerint a közvetlenül megbízott szolgáltató BKV-nak 2013. május elsejétől át kellett volna adnia feladatait. A fejlesztési minisztérium a vis maior esetén alkalmazható jogszabályi lehetőséggel élve meghosszabbította a fővárosi közlekedési társaság megbízatását. Májustól tehát nem lesz változás a Budapest és kilenc agglomerációs település (Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Solymár, Szigetszentmiklós, Törökbálint) közötti buszközlekedésben.

A Volánbusz Zrt. folyamatosan készül a járatok átvételére. A társaság járműbeszerzési tendere az érintett szervezetekkel egyeztetett műszaki és szakmai követelményekkel jelenleg is folyamatban van. A korszerű autóbuszok tervezett forgalomba állításának köszönhetően a szolgáltatási színvonal a menetrendi szerkezet és tarifák fenntartása mellett emelkedik majd.

A minisztérium a kilenc település közel 160 ezer lakójának folyamatos ellátása érdekében hozott a jogszabályi keretekhez illeszkedő, felelős döntést a buszjáratok további sorsáról. A vonalak átvételével a kormányzat az elavult technológiával és műszaki körülmények között működő fővárosi közösségi közlekedés ésszerűsítéshez is hozzájárul.

Kapcsolódó hírek