Új Desiro Cityk Londonba

iho   ·   2013.07.04. 12:43

London elővárosi közlekedése mellett két reptér és további városok forgalmát is kiszolgálja majd az az 1140 új vasúti szerelvény, amelyet a Siemens szállít Nagy-Britanniába 1,8 milliárd euró értékben. A vállalat eddigi legnagyobb szigetországi megrendelését jelentő szerződést június végén írták alá. A szerelvények 2016-ban állhatnak forgalomba, a megrendelés a flotta hosszú távú karbantartását és szervizállomások kiépítését is magában foglalja.

(képek: Siemens)

A Siemens mintegy 50 millió eurót költött az új típusú Desiro City járművek kifejlesztésére, melyek nemcsak könnyebbek a régi modelleknél, de – fele akkora energiafelhasználásukkal – jóval környezetkímélőbbek és energiahatékonyabbak is. A belső tér új kialakításának köszönhetően az ülések száma, valamint a köztük lévő tér nagysága is az igények szerint alakítható, lehetőséget biztosítva ezzel kerékpárok és a kerekes székek kényelmes, biztonságos szállítására.

Az akár 160 kilométer per órás utazósebességre is képes szerelvények 8-12 kocsis összeállításban teljesítenek majd szolgálatot Nagy-Britannia egyik legnagyobb forgalmat bonyolító vonalán, összekapcsolva a csatornaparti Brightont az északi Bedforddal, érintve Londont, egyben kiszolgálva a brit főváros két repterét, a Gatwicket és a Lutont.

Kapcsolódó hírek