Új gyárat épít Győrben a Rehau

Takács Zsolt   ·   2012.07.13. 18:16

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Győri Ipari Park. Egy új cég érkezett, jelesül a Rehau Automotive Kft, mely a legfrissebb vendége a Győr-Moson-Sopron megyei ipari életnek. Új magyarországi üzeme alapkövét csütörtökön, ünnepélyes keretek között rakták le.

A 60 éves múlttal rendelkező cég különböző területeken tevékenykedik, így például az építőiparban és az autóiparban. Győr szempontjából ez utóbbi a lényeges, hiszen tevékenységét ezúttal az Audi partnereként folytathatja.

„Közel hét éve foglalkozunk lökhárítók gyártásával is, a Győrben épülő üzemünkben is ezt tervezzük. Ez a gyártócsarnok lesz a 41. számú üzemünk” – fogalmazott Markus Grundmann, a Rehau ügyvezetője.

Az új győri gyárban, amely részben az EU struktúrális alap támogatásával, részben magyar támogatásal valósul meg, a REHAU összesen mintegy 60 millió eurós beruházásával, akár 200 új munkahely létesülhet. 2013-ban a gyártás indításakor az üzemben 150 fő dolgozik majd három műszakban. A fizikai munkavállalók munkáját mintegy 50 kereskedelmi munkatárs segíti majd” – tájékoztatta portálunkat a németországi székhelyű cég magyarországi sajtófelelőse.

A 60 millió eurós beruházás mintegy 26 ezer négyzetméteren valósul meg. Mint kiderült: a letelepedést helyének oka az Audi, hiszen a Rehau az A3, és TT modellekhez, és a Pozsonyban összeszerelt Q7-ekhez fog lökhárítót készíteni.

Kapcsolódó hírek