Új híd épül az Ipolyon

MTI/iho   ·   2019.05.28. 14:12

Új Ipoly-híd megépítéséről született magyar–szlovák megállapodás. A két ország határán 2018 áprilisában négy, helyi közúti kapcsolatokat segítő híd részesült uniós támogatásban az Interreg Program keretében. A két szaktárca kidolgozta a hidak megépítéséhez szükséges nemzetközi szerződéseket, amelyek közül hármat már aláírtak (Dunakiliti–Doborgaz közötti gyalogos-kerékpáros híd; Ipolydamásd–Helemba közötti Ipoly-híd; Őrhalom–Ipolyvarbó közötti Ipoly-híd).

A Drégelypalánk– Ipolyhídvég közötti híd esetében már beérkeztek a kiviteli terv készítését tartalmazó közbeszerzési ajánlatok. A két település között a természetes határt adó Ipoly áthidalására egy 48,5 méter szabad nyílású, acél ívhíd épül. A kapcsolódó közút Drégelypalánk belterületéről indulva keresztezi a Vác–Balassagyarmat vasútvonalat, majd a régi hídhoz vezető töltésen az Ipoly árterét és Ipolyhídvég polgármesteri hivatala mellett elhaladva éri el az 527-es, másodrendű utat. A tervezett út teljes hossza a magyarországi oldalon 1017 méter.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek