Új impulzus a lengyelektől

iho/vasút   ·   2018.07.01. 18:45
400px_newag_impuls2

A lengyel gyártó Impuls II villamos motorvonatainak első vásárlója a łódźi elővárosi vasúti szolgáltató Łódzka Kolej Aglomeracyjna (ŁKA). A társaság tizennégy háromrészes szerelvényt szerez be, a 236,8 millió złoty (17,8 milliárd forint, vagyis egy vonat körülbelül 1,27 milliárdot kóstál) értékű beruházásról még tavaly februárban állapodtak meg a felek. A kontraktus tizenkét évre szóló gyári karbantartást is magába foglal – jelenti a Railway Gazette.

Bemutatta az Impuls-motorvonatcsalád második generációját a lengyel Newag. A járművek első vásárlója a lódzi ŁKA (forrás: Railway Gazette)

A Metro Report információi alapján az első elkészült Impuls II-est jelenleg Krakkóban vetik alá különböző teszteknek, majd július elején a zmigródi tesztpályán fogják megfuttatni.

Az új járműcsalád első példányát az idei szeptemberi berlini InnoTrans vasúti szakkiállításon és vásáron is ki fogja állítani a Newag. Utasokat várhatóan a decemberi menetrendváltástól szállíthat a lengyel újdonság. A százhatvan kilométer per órás üzemi sebességre képes szerelvények a tervek szerint egy új útvonalon, Skierniewice, Łowicz és Kutno között fognak közlekedni. A vonatok légkondicionált utasterében százhatvan utas foglalhat majd helyet. A kényelmi szolgáltatások körébe többek között ingyenes, vezeték nélküli internet és biciklihelyek fognak tartozni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek