Új járatok az új szolnoki menetrendben

iho   ·   2013.06.17. 09:45

Mint minden évben a tanítás befejezése után, a szolnoki tömegközlekedésben új menetrend lép életbe. Június 16-tól több vonalon is megváltozik a menetrend, de új járatok is indulnak majd – olvasható a szolnoki hírportálon.

Már elkészültek az új menetrendet hirdető utastájékoztató táblák, ezek egyelőre még a Jászkun Volán Jubileum téri irodájában vannak, de a város mind a 246 megállójába kihelyezik. Az új menetrendekhez is hozzá lehet jutni, minden igényt kielégít a kis notesz.

Napi szinten majd 7500 kilométert tesznek meg a társaság járatai, ez a június 16-án megváltozó menetrenddel sem csökken majd. Az előző két év gyakorlatától eltérően az idei évi változás nem a szolgáltatások szűkítéséről, hanem annak ésszerűsítéséről, az igényekhez történő igazodásról szólnak – mondta Gágyor Imre üzletág-igazgató. Ezt alátámasztja, hogy 19 járattal bővül a repertoár, így ezek száma meghaladja a 760-at.

Kilenc vonalon nem változik a közlekedés, a többin igen – tette hozzá. Négy új vonal lesz majd a megyeszékhelyen és új járatok is útnak indulnak majd, erről bővebben a társaság weboldalán lehet olvasni. „Ezek a változások egy változó város változó igényeihez alkalmazkodnak és reményeink szerint javítani fogják a szolgáltatásainkat. Az egész Szolnok város lakosainak, az utasainknak az érdekében történt” – tette hozzá Gágyor Imre, a Jászkun Volán Zrt. üzletág-igazgatója.

Idén is terv, hogy a társaság próbáljon spórolni az üzemanyaggal, tavaly 100 kilométeren több mint félliternyi gázolajcsökkenést értek el, ezt igyekeznek folytatni.

Kapcsolódó hírek