Új jegyértékesítési rendszer a MÁV-Startnál

iho   ·   2015.12.19. 16:15
00kicsi

Fél éve, 2015. július 4-én kezdte kísérleti üzemét az új rendszer a Budapest–Pusztaszabolcs vonalon, három belföldi személypénztárban. A menetjegyeket már az új, elektronikus rendszer szerint adják ki, a jegyvizsgálók online ellenőrzik azok érvényességét. Jelenleg a tapasztalatok feldolgozása folyik – mondta Feldmann Márton, a MÁV-Start értékesítési vezérigazgató-helyettese.

Feldmann Márton, a MÁV-Start értékesítési vezérigazgató-helyettese... (a képek forrása: MÁV Zrt.)

A következő lépést már a december 13-ai menetrendváltással megtették: az új rendszer fedélzeti eszközeivel a Budapest–Hegyeshalom vonalon találkozhatnak az utasok, ezen fedélzeti eszközök alkalmasak az ÖBB-nél megvásárolt, otthon nyomtatható menetjegyek ellenőrzésére is. Végre-valahára bekövetkezett a régóta várt korszerűsítés is: a nemzetközi jegykiadás gépesítése. Az új technológiával kiadott, vonalkódos jegyekkel egész Európában utazhatunk majd, a külföldi vasúttársaságokkal kötött szerződéseknek köszönhetően.

...és Varga Gyula, a JÉ-projekt vezetője mutatta be a sajtónak az új rendszert

A gyakorlati tapasztalatok feldolgozása és értékelése után várhatóan 2016 első felében már általánossá vélik ez a rendszer a magyar vasúton, ehhez több mint négyszáz állomási pénztárgépet és ezerhatszázhúsz fedélzeti eszközt kell kicserélni. Az Európai Unió Kohéziós Alapjának társfinanszírozásával, mintegy 3,5 milliárd forintból megvalósuló fejlesztéstől a MÁV-Start a közszolgáltatás minőségének javulását, az utazási adatok könnyebb feldolgozhatóságát várja.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek