Kerékpártárolót adtak át Szombathelyen

iho   ·   2018.01.12. 09:55

Új, hetvennégy férőhelyes kerékpártárolót alakítottak ki a szombathelyi vasútállomás mellett. A Vasút utca 13. szám alatti B+R kerékpártárolóval az eddigi kettőszáznyolcvanháromról háromszázötvenhétre bővült a biciklitárolók száma a vasútállomás mellett.

A létesítményt közösen alakította ki az önkormányzat és a GYSEV Zrt. A város a SZOVA Zrt. tulajdonában és vagyonkezelésében lévő területet jelképes összegért biztosította, a vasúttársaság pedig egymillió forintos beruházással megépítette a kerékpártárolót.

A GYSEV Zrt. és Szombathely város önkormányzata az elmúlt években közösen vizsgálta meg annak lehetőségét, hogy milyen módon lehet bővíteni a jelenlegi kerékpártárolók kapacitását az állomásnál. A vasúttársaság üzemeltetésében lévő területen új rendszert már nem lehetett kialakítani. A megoldást az jelentette, hogy a város a szükséges területet biztosítja, a GYSEV Zrt. pedig megépíti a kerékpártárolót.

A létesítmény december vége óta próbaüzemben működik, mostantól hivatalosan is birtokba vehetik a kerékpárosok. Az új kerékpártároló üzemeltetését a GYSEV Zrt. végzi.

Közvetlenül a vasút mellett bérelnek területet az új kerékpártárolóknak (fotó: vaskarika.hu)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek