Új, kombinált fuvarozási megoldás Lengyelország és az Egyesült Királyság között

iho   ·   2017.06.16. 18:45
400px_kontenervonat

A páneurópai ellátásilánc-szolgáltató és a lengyel logisztikai vállalat közös projektje új kombinált vasúti szállítási lehetőséget hoz létre az Egyesült Királyság, a Benelux-államok és Közép-Lengyelország között. A két cég az Europoortot bázisként használó LTE Netherlandset bízták meg a vasúti szolgáltatás teljesítésével: a társaság hetente irányonként négy szerelvényt közlekedtet a hollandiai kikötő és a Swarzedz-Poznanban található CLIP terminál között. Egy fuvar harminchat, maximum huszonnyolc tonna hasznos terhet szállító félpótkocsinak biztosít kapacitást. A direkt a huckepack félpótkocsik számára kialakított szerelvények igény szerint akár negyvenöt láb szélességű konténereket is szállíthatnak. A szállítási idő Lengyelország és az Egyesült Királyság között négy nap, a Benelux-államokig két nap. Az Egyesült Királyságból induló vagy oda érkező szállítmányokat az Europoort P &O Ferries-termináljában rakják át vasútról kompra vagy fordítva.

Lengyelország, az Egyesült Királyság, valamint a Benelux-államok között indul új intermodális vasúti szolgáltatás, amely érinti a rotterdami Europoortot is (forrás: Logistics Handling)

A P&O Ferrymasters és az Erontrans is specialistának számít a Lengyelországba tartó vagy onnan induló kereskedelemben, ezért a szerelvények kapacitása is egyenlően oszlik meg a két fél között. A partnerséget beszerzési szövetségként hozták létre, kifejezetten a szolgáltatás vevőszolgálatának optimalizálása érdekében. A felek szerint a kimondottan erre a célra kijelölt vonatok minimalizálják a kockázatot, miközben olyan egyedi integrált szállítási csomagot kínálnak, amely magas szolgáltatási színvonalat, kibővített rakománymennyiséget, alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást, a közúti árufuvarozással versenyképes árképzést, valamint házon belüli továbbszállítási lehetőséget nyújt.

A lengyelországi kereskedelem terén szintén nagy tapasztalattal rendelkező LTE-t a két partner egy közös teljesítmény-értékelési folyamatot követően választotta ki, amely megerősítette az LTE szakmai eredményeit, magas szintű rugalmasságát, valamint költséghatékony árképzési struktúráját – számol be a Logistics Handling.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek