Új menetrend a pálházi kisvasúton

iho/vasút   ·   2018.03.27. 13:12
400px_laev

Hosszú évek után új menetrendet vezet be az Északerdő Zrt. a Pálházi Állami Erdei Vasúton (PÁEV). A társaság célja, hogy az erdei vasúttal utazó kirándulók minél szélesebb körben, az igényekhez jobban igazodó és lehetőleg bővebb kínálatú menetrend szerint vehessék igénybe a kisvasút szolgáltatásait. Ennek megfelelően 2018. március 29-én új menetrend lép életbe a Zemplén kisvasútján. A korábbi évek gyakorlatától eltérően már márciusban, az iskolai tavaszi szünethez igazodva megindul a menetrend szerinti forgalom, ami az őszi szünet végén, november 4-én záródik majd. Tavasszal és ősszel, elsősorban hétvégeken, ünnepnapokon és iskolaszüneti napokon, napi két vonatpárral, míg a nyári főszezonban naponta, napi négy vonatpárral várja utasait a PÁEV. Módosul az első vonatok indulási ideje is, ami a Hegyközben üdülő családosok igényeihez igazodva később, 8 óra 30 perc helyett 10 óra 10-kor indul majd Pálházáról Rostalló felé.

Az Északerdő Zrt. mindkét vonalára megérkezik a tavasz március 29-én: Pálházán elindul a 2018-as menetrend, Lillafüreden pedig a tavaszi menetrend lép életbe (fotó: Északerdő Zrt.)

A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton (LÁEV) a kedvezőtlen időjárás miatt a karbantartási munkák még tartanak a vonalhálózaton. A mindennapos közlekedést hozó tavaszi menetrend március 29-én lép életbe. Az iskolai tavaszi szünethez igazodva a fővonalon csütörtöktől hétköznapokon is menetrend szerint közlekedik napi három vonatpár. Munkaszüneti napokon – így a húsvéti hosszú hétvégén is – hat vonatpárral és az utazási igényeknek megfelelő, nagy befogadóképességű szerelvényekkel várják az utasokat.

Mindkét erdei vasút menetrendje elérhető az Északerdő Zrt. honlapján.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek