Újvároskába járnak a Szilik

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.12.18. 21:15
Szili_kiskep

Új menetrend, új forda. Így van ez rendjén. Érdekes vendégszereplésnek lehetünk tanúi a 2015-ös menetrendi időszakban Szlovákiában. Négy privigyei (Prievidza) gyorsvonatot magyar villamos mozdonyok továbbítanak Pozsonyból Újvároskáig (Leopoldov).

Újvároskában a 15-ös Szili a 726-os Zobor gyorsvonattal<br>(fotó: railtrains.sk)

A Szilik Párkánynál lépnek be Szlovákiába, onnan Érsekújvárra visznek egy személyvonatot (4900, szombaton és vasárnap a 4980), majd innen a 872-es Bernolák gyorsvonatot viszik be Pozsonyba. Ezt követően vár rájuk az újvároskai kirándulás, egy nap többször is. A magyar gépekre bízták a 721 Bojnice, 722 Vtáčnik, 725 Remata és 726 Zobor belföldi gyorsvonatok továbbítását. A vonatok a pozsonyi főpályaudvar és Privigye között közlekednek, Újvároskától azonban a pályaviszonyoknak megfelelően szlovák remot Búvárok veszik át a szerelvényt. Visszafelé a Szilik Pozsonyból a 4635-ös személyvonattal jutnak el Érsekújvárra, onnan a 4919-es személlyel Párkányba, majd pedig haza.

A Szilikről több fotót partneroldalunkon láthatnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek