Új vevő jelentkezett a Malévért: a Travel Service

iho/repülés   ·   2011.08.04. 09:31

A cseh Unimex Group és a hozzá tartozó Travel Service konzorciuma megvásárolná a Malévot – értesült a Figyelő.

A hetilap szerint a fapados és charter járatokat is üzemeltető cseh konzorcium Orbán Viktor miniszterelnöknek, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek és Fellegi Tamás fejlesztési miniszternek küldött, 80 oldalas anyagban ajánlja magát, bemutatja a tevékenységét, majd jelzi, hogy szándékában áll megvenni a magyar nemzeti légitársaságot.

Farkas Attila, a Travel Service Kft., a cseh légitársaság itteni leányvállalatának vezetője megerősítette a hírt. Valóban elküldtük az anyagot, készen állunk arra, hogy tárgyalni kezdjünk a magyar állam képviselőivel az esetleges átvételről – mondta az újságnak. Ez a csoport korábban 40 millió euróért megpróbálta megvenni a CSA cseh nemzeti légitársaságot, ám nem járt sikerrel.

A Travel Service eddig nem keveset kritizálta a magyar kormányt, mondván, mesterségesen próbálja a levegőben tartani a légitársaságot, és ez torzítja a piacot. Ezeket a technikákat az  Európai Bizottság a várakozások szerint jogtalannak minősíti, így a társaságnak 70-100 milliárd forint fizetési kötelezettsége keletkezhet, és az állam sem segíthet majd több mentőövvel – írja a Figyelő.

Kapcsolódó hírek