Új Waberer's-központ száz új munkahellyel

MTI/iho   ·   2014.02.20. 20:58

Száz új munkahelyet teremtett Miskolcon a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. a mostani beruházással. Ezzel a fejlesztéssel a vállalat új központi telephelyét adták át, írja az MTI.

Az eseményen Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár emlékeztetett arra, hogy a kormány és a Waberer's cégcsoport stratégiai együttműködési megállapodása megteremtette a kereteket a hivatásos gépjárművezető-képzés hosszú távú központi támogatási rendszerének kidolgozásához. Czomba elmondta: Borsod–Abaúj–Zemplén és Szabolcs–Szatmár–Bereg megyében több mint kétszázan szerezhettek kormányzati finanszírozással jogosítványt és egyben lehetőséget a Waberer's International Zrt.-nél való elhelyezkedésre. Úgy fogalmazott: ez a beruházás a magyar gazdaság, a foglalkoztatás szempontjából meghatározó jelentőségű, hiszen bővíti a foglalkoztatást és élénkíti a gazdaságot. A gazdaság fontos fokmérője pedig a fuvarozás és a raktározás, az elmúlt három évben ebben az ágazatban mintegy 15 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma – tette hozzá.

Miskolcra helyezte központját a Waberer's-Szemerey<br>(fotó: Vajda János – MTI)

Wáberer György, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója azt mondta: a hűtőfuvarozás és disztribúció hazai piacvezetője, a Szemerey Transport Zrt. és a komplex logisztikai szolgáltatások területén élen járó Waberer's Logisztika Kft. alig több mint egy évvel ezelőtt fuzionált, a cég központja Miskolc lett. A társaság 2013-ban már 25 milliárd forintos árbevétel mellett 600 millió forint nyereséget könyvelhetett el. Kitért arra is, hogy a Waberer's-Szemerey Kft. Miskolc és a régió hosszú távú befektetője. A 3 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően egyebek mellett 160 új kamiont vásároltak, ennek feléből régi járműveket cseréltek le – mondta Szemerey Lóránd, a kft. ügyvezető igazgatója, megjegyezve: a társaság a komplex logisztikai szolgáltatások hazai piacán történő expanziója mellett elindította határokon átnyúló hűtött árufuvarozási szolgáltatásait is.

Elmondta azt is: a cégcsoport összesen 150 ezer négyzetméternyi alapterületű raktárkomplexumot kezel, a kamionok, teherautók az elmúlt évben 50 millió kilométert futottak, és évente 2,5 millió tonna árut mozgatnak meg.

A Gazdasági Versenyhivatal az elmúlt évben hagyta jóvá a Waberer's Logisztika Kft. és a miskolci Szemerey Transport Zrt. üzletrész-, illetve részvénycsere révén 2012-ben történt fúzióját. A döntést követően a két, saját neve alatt, de közös tulajdonosi szerkezetben működő vállalatot egységes menedzsment irányítja. Az együttesen 1200 szakemberrel és 700 járművel rendelkező cégek az összevont árbevétele 2012-ben mintegy 22 milliárd forint volt, 2013-ban pedig már 25 milliárd forint. A két társaság egyesülése üzletrészek, illetve részvények cseréjével valósult meg: a Waberer's Logisztika Kft. a Szemerey Transport Zrt. részvényei 60 százalékának birtokába jutott, míg a Szemerey Transport a Waberer's Logisztika üzletrészének 40 százaléka felett szerzett ellenőrzést.

Kapcsolódó hírek