Újabb BKV-demonstráció Budapesten

MTI   ·   2012.02.16. 14:56

Újabb közös demonstrációt tartanak február 22-én a BKV szakszervezeti szövetségei Budapesten, ezúttal a Főpolgármesteri Hivatal és a Parlament előtt is tüntetni fognak – mondta csütörtökön Nemes Gábor, a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének (KEKSZ) alelnöke. Közlése szerint a demonstrálók három helyszínen fognak gyülekezni, a Keleti és a Nyugati pályaudvarnál, valamint a Boráros téren, egy időben indulnak el, és a Blaha Lujza téren találkoznak. Ezután együtt vonulnak a Városház utcába, hogy ott egy Tarlós István főpolgármesternek címzett petíciót adjanak át. A Főpolgármesteri Hivatal elől a Kossuth térre mennek a tüntetők, ott "spontán megmozdulás" után egy Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett petíciót akarnak átnyújtani.

A petíciókról Nemes Gábor egyelőre nem kívánt részleteket közölni, mivel szövegüket még nem véglegesítették. Annyit mondott, hogy a petíciók összefüggésben vannak a BKV finanszírozásával, illetve a munkavállalók juttatásaival.

Legutóbb február 7-én demonstráltak a szakszervezetek a BKV Akácfa utcai székháza előtt a cég anyagi helyzete, valamint a munkavállalók bérének csökkentése miatt. Nemes Gábor akkor azt mondta, ha nem folytatódnak megfelelő ütemben az új kollektív szerződés tárgyalásai, újabb demonstrációt tartanak, legvégső esetben pedig sztrájkolni is készek.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.