Újabb hazai gyártású villamosok állhatnak forgalomba Galacban

iho/vasút   ·   2024.01.28. 09:00
galati_villamos

Az aradi Astra Vagoane Călători a meglévő nyolcon felül még tíz Autentic szerelvényt szállíthat a délkelet-romániai városba.

A város által kiírt közbeszerzésen a török Bozankaya is indult, végül a hazai gyártóval állapodtak meg a napokban. A nettó 80 millió lej (jelenlegi árfolyam alapján közel hatmilliárd forint) értékű beruházást az Európai Unió romániai nemzeti helyreállítási és ellenállóképességi tervén keresztül finanszírozzák.

Az új villamosok hasonlóak lesznek a bő másfél évvel ezelőtt megrendelt nyolc Autentichez: a 18 méter hosszú, légkondicionált utasterű járműveken harminc ülőhely lesz és összesen száz utas férhet majd fel egyszerre.

Galac (Galați) polgármestere, Ionut Pucheanu elmondta, a jövőben is lépéseket fognak tenni a korszerű és környezetbarát közlekedés érdekében – jelenti a Railway Gazette.

(Nyitóképünkön két Astra-villamos Galațiban. Kép forrása: Railway Gazette)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek