Újabb holttestet találtak a Costa Concordián

iho/hajózás   ·   2012.01.22. 15:09

Újabb női holttestre bukkantak a mentőcsapatok, így már tizenhárom áldozatot megtaláltak az eltűntként nyilvántartottak közül – adta hírül vasárnap délután a BBC.

A mentés vezetője nem zárta ki, hogy szombaton egy magyar nő holttestét találták meg a Costa Concordia belsejében. Elmondása szerint potyautasok is voltak a hajón, amely január 13-án futott zátonyra és borult fel – írja az (Origo). Franco Gabrielli szerint a hatóságoknál egy magyar nő rokonai is jelentkeztek, és azt mondták, a hajó fedélzetéről hívta őket a nő, akiről a január 13-i baleset óta nem hallottak. A mentési munkálatokat vezető parancsnok szerint lehetséges, hogy a szombaton talált női holttest a potyautasként utazó magyar nő. Azonban ezt a holttestet és három másik, korábban talált holttestet még azonosítania kell a hatóságoknak.

Szombaton tizenkettőre emelkedett az olaszországi hajószerencsétlenség halálos áldozatainak száma, miután megtalálták egy nő holttestét a felborult hajó belsejében. A holttestet Giglio szigetére szállították, az eltűnt hozzátartozóikat kereső családokat értesítették. Az azonosításhoz DNS-vizsgálatra lesz szükség, mert a holttest egy hétig volt a vízben, így már felismerhetetlen.

Eddig hivatalosan nyolc áldozatot azonosítottak: négy francia, egy olasz és egy spanyol turistát, valamint egy perui felszolgálót és egy magyar hegedűművészt.



Kapcsolódó hírek