Újabb kábellopás Budapesten

iho/vasút   ·   2012.09.29. 20:33

Szeptember 29-én, szombaton délután fél háromkor kábellopás történt Csepelen, a H7-es hév áramellátását biztosító Kvassay gépháznál. A tolvajok most 6x5 méternyi kábelt vittek magukkal. A kár mértéke az elsődleges felmérések szerint 300 ezer forint. A bűnügyi helyszínelés ideje alatt a gépházat áramtalanítani kellett, ezért 18.45-től egy órán át a H7-es hév helyett teljes vonalhosszban, Boráros tér és Csepel között autóbuszok szállították az utasokat.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is tesz. Továbbá olyamatosan kérik a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindenki közös érdeke. Ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hue-mail címen.

A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Kapcsolódó hírek