Újabb kerékpárutat adtak át a Kiskunságban

iho/zöldút   ·   2012.10.25. 08:15
Patak_Kassa400_1

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára az átadón elmondta, hogy a munka nem áll meg, engedélyezték ugyanis a Kiskőrös és Akasztó közötti rész építését, ami a falu határában lévő ökoparkot is érinti majd – olvasható a baon.hu honlapon. Jóváhagyták a Bócsa-Soltvadkert és Kiskőrös közti szakasz beruházását is, ez tíz kilométeres lesz.

Új kerékpárutat avattak Soltvadkerten<br >Képünk illusztráció (fotó: Happybike.hu)

Az új bringaút átadása azért fontos, mert ennek elkészültével olyan kerékpárútrendszer egy új szakasza készült el, mely turisztikailag és gazdaságilag is összeköti a térség fontosabb településeit Kiskunhalastól Kecelen át Kiskőrösig, majd később Akasztóig. A környéken eddig összesen 47 kilométernyi kerékpárút készült el, a későbbi bővüléssel pedig kedvelt bringás kirándulások helyszíne lehet a Kunság ezen része.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.