Újabb kör távolsági buszokból

iho/közút   ·   2019.10.24. 18:00
400px_tourlinerek

Első járműbeszerzési felhívását jelentette meg a napokban a hat vidéki közlekedési központot (DAKK, DDKK, ÉMKK, ÉNYKK, KMKK, KNYKK) és a Volánbuszt október 1-je óta egyesítő Volánbusz Közlekedési Zrt. A kiírás szerint a társaság új, emelt padlómagasságú, turista (vagyis M3/III. osztályú) szóló autóbuszokból vásárolna huszonkilencet.

Újabb huszonkilenc, turista kategóriájú busz állhat forgalomba jövőre országosan, már a Volánbusz Közlekedési Zrt. égisze alatt. A győztes jó eséllyel ismét a Neoplan Tourliner lehet (fotó: Bohus Dávid)

A pályázatokat november 21-éig várja a Volánbusz. Az értékelés során a tíz évre vetített szűkített élettartamköltség a döntő, hetven százalékot ér, a szállítási ütemezés, valamint a szerviz- és alkatrészköltség pedig tíz és húsz százalékot nyom a latba. A nyertes ajánlattevőnek az azonos gyártmányú buszokat 2020 februárja és decembere között, vagyis a szerződéskötéstől számított kétszázhetven napon belül kell leszállítania. Ezen felül járműdiagnosztikai eszközöket is szolgáltatnia kell, továbbá 2020. december 31-éig a járművek karbantartásáért és alkatrészellátásáért is felel. Opcionálisan ezeket a szolgáltatásokat további harminchat hónapra is ki lehet terjeszteni.

A Volánbusz Közlekedési Zrt. jogelődjeinek számító közlekedési központok, valamint a Volánbusz Zrt. az elmúlt két év során több ízben is hozzájutottak korszerű új távolsági kocsikhoz az autóbuszvásárlásokat 2015 és 2019 között kezelő Volán Buszpark Zrt. által. A beszerzésekkel jelentősen megfiatalodott a hazai buszos prémiumkategória járműállománya, modernizálva a távolsági szolgáltatást:

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek