Újabb midibusz áll forgalomba

iho   ·   2013.07.14. 16:09

Július 15-től hétköznapokon az Infoparkban közlekedő 203-as, hétvégén pedig a Gellérthegyen járó 27-es busz vonalán áll forgalomba egy újabb, alacsonypadlós, akadálymentes midibusz Budapesten. Az MAN A76 típusú midibuszt a Kontakt-Busz Kft. üzemelteti, a szolgáltatót a Budapesti Közlekedési Központ az új autóbusz-üzemeltetési modell keretében, versenyeztetéssel választotta ki. A változás nyomán mostantól a 16-os járaton, a budai Várba is alacsonypadlós busszal lehet majd utazni – közölte a BKK.

Az Man midibusz kiváltja az eddig a 203-as, valamint a hétvégén a 27-es vonalakon közlekedő S91-es típusú, alacsonypadlós midibuszt, amely így a budai Váron át közlekedő 16-os vonalon, a Deák Ferenc tér és a Széll Kálmán tér között jár majd.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.