Újabb orosz vasúti-légi transzferlehetőség

iho   ·   2013.06.07. 19:00
400px_aeroexpress

A félig az Oroszországi Vasutak (RZSD), félig más, főleg egyéni befektetők tulajdonában álló reptéri transzferszolgáltató május 22-én indította el a szolgáltatást Kazánban. Az egymilliónál is több lakosú település Moszkva, Szocsi és Vlagyivosztok után a negyedik olyan nagyváros Oroszországban, ahol az Aeroexpresst igénybe lehet venni.

Tatárföld szövetségi köztársaság központjának nemzetközi reptere és központi pályaudvara között a Siemens licence alapján az Uralszkije Lokomotyivi és a Szinara közös, jekatyerinburgi üzemében készülő Desiro RUS (orosz becenevén Lasztocska) villamos motorvonatok biztosítják az eljutást. Az esélyegyenlőség érdekében a Lasztocskákon külön teret alakítottak ki a kerekesszékkel élőknek, közlekedésüket mindkét állomáson emelők, rámpák és taktilis burkolati jelzések segítik. További segítséget nyújtanak a fogyatékkal élőknek a check-in pultoknál is.

Moszkva, Vlagyivosztok és Szocsi után Kazánban is elindultak az Aeroexpress-vonatok<br>(fotó: sochimagazine.com)

Az első két hétben még csak napi négy traszfer-vonatpár közlekedett, június elején azonban növelték a járatsűrűséget. Az utazás mindössze húsz percet vesz igénybe.

A 2005-ben létrehozott Aeroexpress vezérigazgatója elmondta, nagy érdeklődés előzte meg a kazáni vasúti-légi transzferszolgáltatás elindítását, melyet hosszú és részletes előkészítés előzött meg. Hozzátette, az Aeroexpress a lehető legkomolyabban veszi az elvállalt kötelezettségek teljesítését, vagyis a szolgáltatás kiváló minőségének biztosítását, és ilyen szemlélettel várják az utasokat is.

A reptéri transzfer a jelenlegi egyik legnagyobb infrastrukturális fejlesztés Kazánban; a város július 6-17. között ad helyet a 27. Nyári Univerziádénak – írja a Railway Gazette.

Kapcsolódó hírek