Újabb szép vonat járt Lovasberényben

Vörös Attila   ·   2017.05.24. 13:45
7_P1100105

Izgalmasan alakul a Székesfehérvár–Lovasberény (6-os számú) vasútvonal kora nyara. A minimális forgalmú vicimaradványon egy héten belül két szép vonatpár is megfordult. Előbb a Rail Cargo Hungaria nyolckocsis üres tehervonata érkezett meg Lovasberénybe, másnap pedig már a Nohab-GM Alapítvány különvonata járta meg Lovasberényt május 13-án, szombaton. Bár a különvonat alig egy óra tartózkodás után visszaindult a 6-os vonal jelenlegi végállomásáról, a Cargo tehervonata egy hétig tartózkodott a lovasberényi rakodóvágányon. A nyolc, fával megrakott Eas kocsi 19-én, pénteken indult vissza Székesfehérvárra a 317-es Szergejjel.

Pátka és Csala között cammog a 317-es Szergej a lovasberényi favonattal (Vörös Attila képei)

A 6-os vonal azóta sem lett gyorsabb, a Szergej az út nagyrészén maximum tíz kilométer per órás sebességgel cammoghatott. A vonal jelenleg csak Székesfehérvár területén, a Köfémtől haladósabb, onnan a vasútállomásig hússzal is lehet döngetni. Egy képért mentem, de egyszerűen nem lehet nem megelőzni ezt a vonatot, így Fehérváron ismét elé kerültem...

A Köfém és Fehérvár állomás között őrjítő, húszas tempó is megengedett

A vonalon a Cargo favonatain kívül elvétve jár más szerelvény, különvonat vagy épp filmforgatás miatt. De a favonatok sem túl gyakoriak, évente már csak néhány alkalommal rakodnak Lovasberényben. És hogy Dácsia nem lett volna elég? Dehogynem, de ha egyszer Szergej az iparos tartalék Fehérváron, akkor csupán a lóberényi forduló kedvéért nem fognak kisebb dízelt keresni és beröffenteni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek