Újabb szereplő a román vasúti személyszállításban

iho/vasút   ·   2016.12.01. 18:45
400px_sti

A december 11-i menetrendváltástól új magánvasúti személyszállító szolgáltatás indul Romániában. Az STI járatai Aradot fogják összekötni Bukaresttel. Az egyik vonatpár a 900-as vonalon, Arad–Temesvár–Craiova útvonalon jut majd el Bukarest-Nord pályaudvarra, a másik pedig Déván, Piskin (Simeria), Petrozsényen (Petroșani), Zsilvásárhelyen (Târgu Jiu) és Filiașin keresztül éri el a román fővárost. A járatokhoz szükséges két szerelvény teljesen új személykocsikból fog állni: az aradi Astra gyár két háló-, egy fekvőhelyes, egy első-, valamint két másodosztályú járműve gurul majd a zágrábi Rade Koncar által gyártott, négytengelyes villamos mozdonyok mögött. A szerelvények wifit és büfészolgáltatást is nyújtanak. Megfelelő kereslet esetén nyáron akár a román tengerparton fekvő Konstancáig is meghosszabbítják az útvonalat.

A román Softrans az aradi Astrával együtt vág bele a személyszállításba két vonatpár erejéig. Az egyik járatpárt a 44 0124-es Koncar-villamosmozdony fogja továbbítani (fotók: Jurnal Feroviar, Facebook)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek