Újra Hároson dolgozott a PSP Nyalóka Kocúrja

Vörös Attila   ·   2021.04.13. 18:00
17633_E3VA9249_21049_

Egy üres melaszvonatot húzott ki az élesztőgyár iparvágányáról.

A Háros állomás szomszédságában működő Lesaffre élesztőgyár melasszal való ellátását az utóbbi időszakban a Petrolsped (PSP) magán-vasúttársaság végzi. Egy-egy kocsinyi forgalma a Rail Cargo Hungariának is van, ezeket a heti háromszor közlekedő nagytétényi tolatóssal mozgatják. A Petrolsped viszont 20–30 kocsis irányvonatokat hoz, a tartálykocsikat saját Kocúrjukkal állítják be az iparvágányra.

A 742 279-es Kocúr egy fél melaszvonat élén az iparvágányon (fotók: Vörös Attila)

Legutóbb pénteken dolgozott PSP-Kocúr Hároson, a hét elején érkezett rakott szerelvényt húzta ki a lefejtése után az élesztőgyárból Háros állomásra. A vonatot két, 13 kocsis részletben mozgatta meg, amire az iparvágány lejtviszonyai miatt volt szükség. Az élesztőgyári vágány ugyanis átkel a 6-os főút és a 30a vasútvonal fölött is, a hidakra pedig meredek kaptató vezet fel.

És a vonat másik fele

A Kocár Hároson összerakta a két vonatrészt, majd a PSP Plehácsa is csatlakozott a menethez. Az üres tartályvonat Szobon lépett ki az országból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek