Újra van 214-es pályaszámú villamos Szegeden, nem is akármilyen!

iho/vasút   ·   2019.08.02. 09:00
felujitott214-es_0

Három év és két hónapja borzalmas baleset történt Szegeden a Széchenyi térnél: egy Szőreg felé, a 60-as vonalon közlekedő busz elsöpörte a 214-es Tatrát a kereszteződésben. Július végére talpra állt, mától közlekedik előbb az 1-esen, majd a 4-esre kerül tartósan.

(fotók: szeged.hu/Szabó Luca)

Innen a szó Németh Zoltán Ádámé, aki a villamossal kapcsolatos Facebook-posztjában ezeket írta a járműről:

„Július 25-én ment ki először a remízkapun próbajáratban (a kép ekkor készült), és tervezetten a holnapi napon (2019. augusztus 2.; tegnap írta ki mindezt NZA; – a szerk.) fog először utasforgalomba kimenni a megújult 214-es villamos. Elsőként tesztidőszakban az 1-es vonalon fog közlekedni, majd várhatólag a jövő héten a 4-esre fog átkerülni. Érdeklődőknek: szombaton 13:15-kor a Plaza végállomáson lehet majd együtt fotózni a 12-es nosztalgia villamossal.

A 214-es villamos 2016. június 1-jén szenvedett balesetet a Széchenyi téren, amikor egy szabálytalanul közlekedő autóbusz kiütötte a sínről. A jármű vázszerkezete elcsavarodott, ezért az SZKT donor villamost szerzett be (ex-Gera 311->105, ex-Liberec 105), és vázcserés felújítással állítottuk helyre a járművet – azaz a vázszerkezetet a donorról vettük, a berendezéseket pedig a balesetes járműről. A villamoson egyben korszerűsítő felújítást is végeztünk, utastéri légkondit kapott, és Cegelec TV-Progress szaggatós hajtásrendszert az eredeti akcelerátor helyett (ezzel típusjele KT4D-ME-re módosult, a többi szaggatós KT4-eshez hasonlóan). Elsőként a sorozatból ez a Tatra villamos ragasztott ablakos kialakítású lett, valamint a belső utastere és vezetőállása is megújult.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Ellátási lánc Nagyvasút Szállítmányozás

Elindult a Rail Cargo Group Bécs és Kijev közötti TransFER-szolgáltatása

iho/vasút   ·   2023.10.03. 18:30

Az első tesztvonat leközlekedtetése alapkőletételként is értelmezhető a Bécs és Kijev közötti rendszeres összeköttetés kialakításában. Az útvonalon először sikerült daruzhatóvá tenni a nem daruzható félpótkocsikat, hogy alkalmasak legyenek vasúti szállításra. E fontos mérföldkő alapját az r2L-technológia jelenti.

Vasút Nagyvasút

100-as: nem fontos többet szendvicset kennie, kávét termoszoznia, ha a Nyírség vagy Latorca IC-vel utazik

iho/vasút   ·   2023.10.03. 09:00

A hazai gyártású IC+ 1. osztályú, prémium- és bisztrószakasszal rendelkező kocsik közlekednek valamennyi Nyírség IC-ben, Latorca IC-ben, valamint már az 580-as Tokaj IC-ben is: azaz a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza fővonalon már óránként jár olyan távolsági vonat, amelyen elérhető az Utasellátó fedélzeti vendéglátása.