Újra van étkezőkocsi a Corona Intercityn

iho/vasút   ·   2019.09.05. 11:45
400px_etkezokocsi

Megújult és az igényekhez jobban igazodó kínálattal, utasbarát árazással újraindult szeptember 5-étől a Corona Intercity-vonaton a néhány éve leállított étkezőkocsi-szolgáltatás. A több évtizede közlekedő, mára már tradicionálissá vált Corona IC fejlesztése az utas-elégedettség javításán, valamint a vonzó eljutási alternatíva nyújtásán túl nemzetpolitikai szempontból is fontos: a járat ugyanis Nagyvárad és Kolozsvár mellett a Székelyföld több magyarlakta települését (Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Tusnádfürdő és Sepsiszentgyörgy) is érinti, így a határon túli magyarság és az odalátogató rokonság körében keresett és jelentős számban igénybe vett járatról van szó.

A sokak örömére 2019 nyarán, a balatoni forgalomban újraindult étkezőkocsi-szolgáltatás kiterjesztéseként a Corona Intercityken is újra lesz lehetőség a fedélzeti étkezésre. A MÁV-Start fő célja, hogy a kínálat és az árazás jobban illeszkedjenek a szolgáltatást igénybe vevők igényeihez, a mai kor követelményeihez és trendjeihez. Ennek megfelelően a kínálat hangsúlyos elemét képezik a streetfood jellegű, egyszerűbb, de alacsony áron értékesített ételek (például a hamburger vagy hot-dog), amelyekkel kapcsolatban a balatoni forgalomból kedvezőek a tapasztalatok. Az étel- és italkínálatba tradicionális magyar fogások, például gulyásleves és marhapörkölt is bekerült, de Csíki sört is rendelhetnek az utasok.

Újra fut étkezőkocsi a Corona Intercityn, sőt korszerűbb fekvőhelyes kocsi is került rá. Az étkezőkocsika MÁV-Start más nemzetközi járatain is megjelentek már, a kínálat pedig hamarosan tovább bővül (fotó: MÁV-Start)

A Corona Intercity fekvőhelyes kocsijaként az eddigi helyett modernebb jármű közlekedik. A kocsi belső megjelenése esztétikusabb, minden fülkében található konnektor, zárt rendszerű WC-vel rendelkezik, továbbá a modernebb fékrendszer miatt lényegesen csendesebben halad.

Más viszonylatokon is javul a szolgáltatás

A MÁV-Start idei szolgáltatásfejlesztése az erdélyi térségen kívül más viszonylatokra is kiterjed. Szeptember 1-jétől három pár bécsi eurocity-vonatban indult újra az étkezőkocsi-szolgáltatás: a Budapest és Bécs közötti Lehár és Semmelweis EC-ben, valamint a Budapesten keresztül Záhony és Bécs között közlekedő Hortobágy EC-ben az utazás teljes időtartama alatt szívesen látják a fogyasztani szándékozó utasokat. A fejlesztés még ebben a hónapban tovább folytatódik: szeptember 29-étől a Dacia gyorsvonatban is közlekedik majd étkezőkocsi Budapest és Bécs között, valamint a Budapesten át Kolozsvár és Bécs között ingázó Transilvania Eurocityn is elérhető lesz a szolgáltatás. Utóbbinak köszönhetően a Kolozsvár és Nagyvárad térségéből a magyar fővárosba vagy Nyugat-Európába utazók is magasabb színvonalú fedélzeti szolgáltatást vehetnek igénybe.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek