Újraválasztották az MLSZKSZ elnökségét

iho   ·   2014.03.14. 17:49

A küldöttek egyhangúlag elfogadták Fülöp Zsolt elnök beszámolóját, és elismerésük jeléül újraválasztották az MLSZKSZ (Magyar Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége) elnökségét. A szavazás értelmében a következő három éves ciklusban újra Fülöp Zsolt (DELOG Kft. ügyvezető igazgató), a Szövetség elnöke és Dr. Kovács Imre (Rail Cargo Hungaria Zrt. elnök-vezérigazgató) a társelnök. Az MLSZKSZ elnökségének további újraválasztott tagjai: dr. Szabó Zsolt (Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. vezérigazgató), Cseh Ottó (Masped Logisztikai Kft. ügyvezető igazgató), Márta Gábor (GYSEV Cargo Zrt. igazgató), Szepessy Kornél (HungaroControl Zrt. vezérigazgató), Wáberer Lívia (BILK Logisztikai Zrt. vezérigazgató). Az eddigi elnökség egy új taggal, Tóth Annával az Euro-Holges Vámügynökség Kft. ügyvezető igazgatójával bővült. A küldöttek megválasztották az MLSZKSZ ellenőrző bizottságának tagjait is: Farkas József (Záhony-Port Zrt. vezérigazgató), Nagy László (Baja OKK ügyvezető igazgató), Vojdyla Judit (ÁTI-DEPO Zrt. igazgató) tölthetik be e tisztségeket. A Közgyűlést követő elnökségi ülésen ismét Bíró Koppány Ajtonyt választották meg a főtitkárnak.

A tisztújításon túl a szövetség eredményeinek és terveinek ismertetésére is sor került. Az MLSZKSZ tagsága 2013-ban négy új tag csatlakozásával ötvenhatra nőtt, a 2012-es árbevételek alapján az általuk képviselt nemzetgazdasági erő az 1100 milliárd forintot is meghaladja. Az elmúlt években több, a társaság tagjainak működési költségeit csökkentő programot valósítottak meg, a közös energetikai beszerzéssel mintegy háromszázmillió forintot tudtak megtakarítani. Az MLSZKSZ folytatja a már megkezdett ország-stratégiai nagyprojektek kidolgozását és szakmai, szakpolitikai egyeztetését, mint például a hazai intermodális szállítás versenyképessé tétele, Záhony térség fejlesztése, a city-logisztika, illetve a hazai logisztikai felsőoktatás gyakorlat-orientált fejlesztése – áll a szövetség sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek