Ünnepi villamosok Bécsben

Fritz Gergely   ·   2012.12.13. 11:30
DSC_0349kk

A bécsi tömegközlekedési cég, a Wiener Linien a Ströck látványpékséggel együttműködve indította el 2012-ben is ünnepi nosztalgiajáratát. A feldíszített villamos a Karlsplatzról, az Otto Wagner Pavilon melletti megállóból indul, majd a Schwedenplatz, a Schottentor és a Rathausplatz érintésével ér vissza a Karlsplatzra. A nosztalgiavillamost 1929-ben gyártotta a simmeringi járműgyár, az M-típusú tuják egészen az 1970-es évek végéig közlekedtek menetrend szerinti forgalomban. Ezután még segélyszerelvényként működtek, majd nosztalgiacélokra őriztek meg néhány példányt.

Hamarosan indul a nosztalgiavillamos a Karlsplatzról<br>A képre kattintva fotógalériánkat tekinthetik meg<br>(fotók: a szerző)

A feldíszített villamos december 1-jétől 23-ig délután 1 órától este 6 óráig közlekedik minden szombaton és vasárnap. A villamosra váltható jegyekből befolyó összeget beteg gyerekek gyógyítására fordítják.

Bécsben nem csak egy karácsonyi villamos közlekedik az ünnepek előtt, a Manner csokoládégyár rózsaszín reklámvillamosa is a Ringen jár december 22-ig hétvégenként, felszállni szintén a Karlsplatzon lehet. A 6857-es villamos szintén nosztalgiajármű: 1906-ban készült, 1996-ban kapta a Manner matricáit. Az ünnepi időszakban karácsonyi díszítéssel is ellátták.

Részletes menetrend a Wiener Linien és a Manner honlapján olvasható.

A Manner-villamos a Karlsplatzon, december 9-én

Kapcsolódó hírek