Út- és parkolófelújítás közmunkaprogrammal

iho/közút   ·   2012.08.02. 09:23

A közmunkaprogram keretében végzett faladatokat kiegészíti az utak padkarendezése, vízelvezetése és a járdaépítés. A vállaltak szerint 45 fő regisztrált álláskereső és segélyen élő kapott munkát. Hajdú László polgármester elmondta, összességében mintegy 30 tonna aszfaltot dolgoznak be a javítások alkalmával – írja a Szoljon.hu.

Szintén a közmunkaprogram lehetőségeit kihasználva vásárolt az önkormányzat egy térkőgyártó gépet. Ezt egyrészt a már említett utak felújításához használják fel. A gyártott térkövekből, illetve szegélyekből pedig parkolót is építenek még ebben az évben. Az első ütemben a művelődési ház, illetve az általános iskola közötti parkolót újítják majd fel még idén.

Összességében mintegy ötszáz négyzetméternyi térkövet gyártanak, illetve raknak le a közmunkások ezen a területen. Ezt követően a lehetőségek szerint folyamatosan teszik rendbe a városi közterek parkolóit.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.