Útépítés a 4-es bűvöletében

iho/közút   ·   2017.04.28. 18:45
4-es_fout_epul0

A beruházással megvalósul a 4-es főút melletti települések tehermentesítése, valamint javul a térség megközelíthetősége is. A beruházás két szakaszában, összesen 44,4 km, autópálya keresztmetszetű, burkolatlan üzemi sávval és leállóöblökkel kialakított, 2×2 sávos (figyelem, 4!) gyorsforgalmi út épül meg. Az Üllő és Albertirsa közötti harminc kilométer hosszú szakaszon öt új különszintű csomópontot, tizenegy aluljárót, három felüljárót, Pilisnél egy egyszerű pihenőhelyet alakítanak ki. Ezen kívül elkészül Pilis város nyugati elkerülő útja is. Az Albertirsa és Cegléd közötti 14,4 kilométeren négy különszintű csomópontot alakítanak ki, egy meglévő felüljárót kiszélesítenek és egy meglévő aluljárót felújítanak. Mindezek mellett négy új aluljáró épül, valamint Ceglédnél egy meglévő töltőállomást komplex pihenővé alakítanak át.

(fotó: NIF Zrt.)

Az elkészült szakaszokat várhatóan 2019. harmadik negyedévétől használhatják a közlekedők, Monor, Monorierdő, Pilis, Albertirsa, Ceglédbercel, Cegléd tehermentesül, és Tápióság térsége is egyszerűbben elérhetővé válik.

Már zajlik az M4 Cegléd–Abony közötti szakasza kivitelezési közbeszerzési eljárásának előkészítése is. A 17,6 kilométeres folytatás forgalomba helyezésének tervezett ideje 2021 első fele.

Az első építési szakasz kivitelezését a Duna Aszfalt Kft. és az EuroAszfalt Kft. végzi, nettó 52milliárd 143 millió 121 ezer 938 forint értékben, a második építési szakasz kivitelezését a Colas Út Zrt., Colas Közlekedésépítő Kft. és Colas Hungária Zrt. közös ajánlattevő, nettó 20 milliárd 480 millió 222 ezer 282 forint értékben. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai forrás felhasználásával valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek