Útlezárások Bács-Kiskun megyében is

MTI   ·   2012.02.16. 11:46

Hóátfúvások és jegesedés miatt Bács-Kiskun megyében lezárták az 55-ös számú főút Baja és Csávoly közötti szakaszát, valamint az 51-es számú főutat Dunavecse és Szalkszentmárton között délelőtt – közölte a rendőrség.

Lezárták továbbá az 5412-es utat Borota és Csávoly között, s az 5205-ös számú utat Tass és Kunszentmiklós között. A lezárást a balesetveszélyes jegesedés és a hóátfúvás indokolja, esetenként 30-40 centiméternyi havat hordott fel az útra a szél.

A folyamatos hóátfúvások miatt Baja, Kalocsa és Kunszentmiklós körzetében komoly torlódások alakultak ki, mert több mellékút is járhatatlanná vált – fűzte hozzá a sajtószóvivő.

A főhadnagy tájékoztatása szerint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egy törzset alakított, mely a megyei katasztrófavédelemmel és a közútkezelővel egyeztetve irányítja az útlezárásokat és a mentési munkálatokat.

A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy az említett utakon fokozott óvatossággal közlekedjenek, s ha tehetik, a megye déli területei felé ne induljanak el.

Kapcsolódó hírek