Úton Miskolc második új villamosa

iho   ·   2013.08.17. 15:15

Az első szerelvény úlius 2-án érkezett, a második új Škoda gyártmányú villamos pedig augusztus 20-áról 21-ére virradó hajnalra érkezik a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. központi telephelyére (a Szondi György utca 1 szám alá). A villamos érkezésének idejére este 23.00 órától ismét kinyitja kapuit az MVK, így az érdeklődők ismét részesei lehetnek annak a felejthetetlen élménynek, ahogy Miskolc új villamosa a szállító trélerről a telephely sínpárjára áll.

(fotó: MVK)

A villamos útvonala: Miskolc második új villamosa most Bánrévén keresztül érkezik az országba. Ha az átlépés zökkenőmentesen zajlik, akkor az előzetes tervek alapján este 10 órakor lépi át a szerelvény a határt, és kb. 1,5-2 órás út után érkezik Miskolcra. Az átlépésről és az érkezésről az MVK a Facebook oldalán folyamatosan tájékoztatni fogja az érdeklődőket.

Érkezése után a Škoda villamos elkezdi majd futni tesztköreit. Összesen 31 új villamos érkezik a Zöld Nyíl villamosprojekt keretében Miskolcra, így folyamatosan bővül majd az új villamosflotta. Az utolsó szerelvénynek, a 31. járműnek 2015 első negyedévben kell megérkeznie.

Kapcsolódó hírek