Üzenet a liftről

iho/vasút   ·   2015.10.15. 21:15
pladanylift0

Gyönyörűen föl lett újítva Püspökladány vasútállomása. Korszerű magasperonokat kapott, és ahogy azokhoz dukál, pontosabban nem dukál, kötelezően elő van írva: lifteket is. Csakhogy ez a liftek szeptember 1-je óta nem működnek. Azokat a MÁV Létesítményüzemeltető és Vasútőr Kft.-nek (MÁV LV) kellene üzemeltetnie. De akkor miért nem csinálják? Információink szerint azért, mert a kivitelező a liftek üzemeltetésével és üzemfelügyeletével megbízott Nyírlift Kft.-vel és az utasokat bennrekedés esetén kimentő biztonsági őrökkel a szerződését felmondta. A lifteket szeptember 1-jén 16 óra 30 perckor a Nyírlift Kft. üzemen kívül helyezte, a liftek működtetéséhez szükséges kulcsokat pedig a püspökladányi forgalmi irodában leadta.

Egy ideje le van szalagozva, de nem azért, mert ünnepélyesen át akarják adni...

Úgy tudjuk, Püspökladányból napi rendszerességgel kerekes székkel élő utasa van a MÁV-nak. Egy élmény lehet neki a peronra jutás... És ha még azt is megjegyezzük, a legfrissebb – mondjuk így – liftirányelvek szerint például egy vasútállomáson, a peron mindkét végén kell lennie liftnek.

Tippeljék meg miért! Igen, pontosan: ha az egyik elromlik, akkor is ott legyen még a másik. Kész szerencse, hogy ezzel nem kell törődnie a MÁV LV-nek: akkor kétszer annyi liftet nem tudnának üzemeltetni...

Írásunk címét az egyik legnagyszerűbb hazai zenekar, a KFT együttes egyik dala inspirálta. Ők, ha lehet ezt így mondani, az utasok szemszögéből vizsgálták a lifteket. Mindenesetre ezek a sorok a püspökladányi liftekre is igazak:

„Mindenki a fülén ül, alszik, vagy mit tudom én.
Úgy látszik, hiába ordítok.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek