Vádat emeltek a motorosokat gázoló ellen

MTI   ·   2012.05.30. 12:20

Vádat emelt a három magyar motorost halálra gázoló gépkocsi vezetője ellen a balesetet vizsgáló myslenicei ügyészség.

Az 58 éves Andrzej R. beismerte, hogy ő okozta a balesetet. A hatóságok az eljárás során ellenőrzik a vádlott vallomását, amelyben eszméletvesztésre hivatkozott.

Boguslawa Marcinkowska, a krakkói körzeti ügyészség szóvivője szerdán elmondta, hogy a hatóságok a brit lakcímmel rendelkező lengyel vádlott három hónapos előzetes letartóztatását kérték a bíróságtól. Az ügyben a délutáni órákban születik döntés.

A vádirat szerint a személygépkocsi vezetője szándékosan szegte meg a közúti közlekedés biztonsági előírásait, mert egy dupla záróvonalas, egyenes útszakaszon tért át a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő tízfős magyar motoroscsoporttal. Mivel a balesetben három személy életét vesztette, a lengyel törvények szerint kiszabható büntetés maximális mértéke 8 év szabadságvesztés.

A baleset vasárnap a Krakkó–Zakopane útvonalon fekvő Lubien település határában történt. A brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo áttért a szemközti sávba és belefutott az egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó motorosokba. Az első magyar jármű sofőrje, egy 44 éves férfi és utasa, egy 40 éves nő – egy házaspár – a helyszínen életét vesztette, a harmadik áldozat, egy 58 éves férfi hétfőn hajnalban a kórházban halt meg.

Egy magyar sérültet, a harmadik áldozat 58 éves feleségét a Nowy Targ-i kórházban ápolják.

Kapcsolódó hírek