Valóban vége Vitézy vezérségének?

iho   ·   2014.08.05. 14:25

Az origo információi szerint „a gyakran a nyilvánosság előtt zajló, bohózatba illő fejezetekkel tarkított konfliktus megoldását várják Tarlóstól a Fideszben”. A főpolgármester már az InfoRádiónak adott nyilatkozatában is arról beszélt, nem személyi problémái vannak, hanem pusztán szélesnek tartja a BKK kompetenciáit: „ezt a céget kell egy kicsit szűkebbre alakítani, úgy, hogy akár Vitézy is megtalálja az érdeklődésének megfelelő munkát benne.”

Ami egyelőre biztosnak tűnik, az önkormányzati választásokig nem váltják fel Vitézy Dávidot: a fővárosi Jobbik ehhez egyedül kevés, a Fidesz–KDNP-frakció pedig nem támogatná. Nem árt megjegyezni, az önkormányzati választások után még nehezebb lesz: ismert, bevezetik a kettős többség elvét, azaz nemcsak számszerűen kell támogatnia a testület többségének egy ilyen személyi döntés meghozatalát, hanem szükséges, hogy a kerületi polgármesterek lakosságszám alapján is a fővárosi szavazók többségi akaratát képviseljék.

Vitézy Dávid nem válaszolt az origo megkeresésére; korábban sem reagált az érdeklődésekre. Levelet viszont rendseresen ír Tarlós Istvánnak. Az egyik legemlékezetesebb ezek közül az volt, amelynél a főpolgármester arra kérte Vitézyt, fogalmazzon érthetőbben, mert „komplikált irományainak” lényege „olykor csak intenzív szellemi tevékenység eredményeképp hámozható ki.”

Pedig nem voltak mindig rossz viszonyban, sőt, Tarlós nevezte ki Vitézyt a BKK élére. Akkor sokan azért bírálták döntését, mert Vitézy Dávid még nem volt 25 éves. A főpolgármester ekkor még többször is megvédte a szerinte rendkívül tehetséges és szakmailag is kiváló fiatalembert. Arról nem is beszélve, Tarlós István javasolta 2006 végén frakcióvezetőként az akkor 21 éves Vitézyt a BKV felügyelőbizottságába.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek