Változik a 28-37V villamospótló útvonala

iho/vasút   ·   2012.03.29. 12:50

Vasárnap óta tart a villamospálya-felújítás a 28-as és a 37-es villamosok vonalán az Élessaroknál, valamint a Sörgyár II. telepbejárata előtt, pénteken pedig Jászberényi út – Maglódi út torkolatában is megkezdődik a munka. A villamospótlás eddigi tapasztalatai, az utasigények és forgalmi szempontok alapján módosul a villamospótló buszok útvonala, és ezáltal megállói is – közölte a Budapesti Közlekedési központ az ihóval.

Az április 6-án üzemzárásig a 28-37-es villamosok vonalán tartó villamosvágány-felújítás miatt Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között villamospótló autóbuszok közlekednek vasárnap óta. A felmerült utasigények, és forgalmi okok miatt Kőbánya alsó vasútállomás irányában módosul a 28-37V villamospótlók útvonala.

Március 30-ától, péntektől a Kőrösi Csoma Sándor úton az Ónodi utcáig az eddig megszokott útvonalon közlekednek a villamospótlók, innen viszont tovább egyenesen a Kőrösi Csoma Sándor úton haladnak, majd a Szent László téren át, az Állomás utcán közlekedve érik el Kőbánya alsó vasútállomást. Ezért péntektől a munkálatok befejezéséig a 28-37V buszok nem állnak meg az eddig érintett Kőbánya felső vasútállomás, a Halom utca és az Őrház megállókban, helyettük módosított útvonalukon, a 185-ös buszok Ónodi utca és Szent László tér megállóiban lehet felszállni rájuk. Így a 37-es villamosokra csak az Élessaroknál lehet, a 28-asokra pedig szintén ott érdemes átszállni.

Kapcsolódó hírek