Városfejlesztés Nagykárolyban

MTI   ·   2011.10.05. 10:52
A város önkormányzata 2009 tavaszán nyújtotta be azt az átfogó, hat alpontból álló tervcsomagot, amelynek összértéke harmincnégymillió lej (2,3 milliárd forint). A hat közül négy támogatását hagyta jóvá a fejlesztési tárca.

Az egyik pályázat a város főutcájának felújításáról szól, a közlekedési lámpától a barokk templomig, melyre 7,6 millió lejt hagytak jóvá. Ebből az összegből elkészül a térkövezés, szökőkutakat alakítanak ki, valamint zöldövezetet újítanak fel, és kicserélik a világítótesteket. Rendbeteszik a város három nagy lakótelepét is, illetve a Kossuth-kertben játszótereket és zöldövezeteket újítanak fel, többet pedig bővítenek. Ezekre 3,4 millió lejt nyert a város.

Nagykárolyban azt remélik, hogy a másik két pályázatukat is jóváhagyja még az idén a szaktárca. Ezek közül egyik a lakótelepek útjainak aszfaltozását, járdák felújítását, valamint parkolók kialakítását tartalmazza, melyre hárommillió lejt kértek, a másik pedig egy tízmillió lejes projekt, melyből a több mint százéves színházépületet kívánják felújítani, továbbá ebből finanszíroznák egy multifunkcionális kulturális központ kialakítását.

Kapcsolódó hírek